På Vitenparken Kafé får du mat laget fra bunnen av med gode, sesongbaserte ingredienser. Mye av det vi bruker i vårt kjøkken har vi høstet, fermentert, dyrket, tørket eller konservert på andre måter. Vi bruker mest mulig råvarer fra lokale gårder. Vi ønsker å bekjempe matsvinn ved innovativ bruk av maten. Vi lager blant annet smaksatt salt, siruper og teer av skall fra frukt og grønt, mikrogrønt dyrkes her i huset, og vi bruker vårt eget øl i maten.
Vi lager egne utstillinger der vi tar for oss temaer innen forskning og matproduksjon.
På våre arrangementer kan du oppleve alt fra seminarer, workshop og hackathon om matproduksjon og teknologi, til kurs i kjøttpartering, brødbaking og kokkelering. Vi produserer også utstillinger, der temaer innen mat, miljø og klima iscenesettes og kommuniseres.
I Vitenparkens skoleavdeling tar vi imot elever og barnehagebarn, og våre skoletilbud handler om alt fra koding og programmering, til sensorikk og matlaging.