Hva er et vitensenter?

Et vitensenter er et populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter. Tenk deg en blanding av et moderne teknisk museum, et show, et laboratorium, timen med verdens beste lærer, en spennende lekeplass, en sløydsal og en stjernekikkingskino inni Pantheon - da har du et lite inntrykk av hva vi kan være. Vitenskapen er for alle!

Aktuelt fra vitensentrene

Elever med høyt læringspotensiale faller utenfor på skolen

22.05.2019Therese Patrick
Da Sonja var 13 år, begynte foreldrene hennes å bli alvorlig bekymret. Hun passet ikke inn i skolen - verken faglig eller sosialt. Det skyldtes ikke lærevansker, men at hun lærte for raskt! Se filmen om hennes sterke historie og hvordan Talentsenteret på VilVite fikk henne til å blomstre og ikke minst se at det finnes flere som henne.

SUPERNYHET: Vi får NRK Super med på laget!

11.05.2019Therese Patrick
NRK går sammen med Vitensenterforeningen og Lær Kidsa Koding i et felles prosjekt for å lære barn og unge programmering - i skolen og i kodeklubber. Den nye satsingen kalles super:bit.

Programmeringsutstyr til alle norske skoler

08.02.2019Therese Patrick
Vitensenterforeningen og Lær Kidsa Koding får 19,95 mill. NOK fra Sparebankstiftelsen DNB til å utstyre landets grunnskoler med klassesett egnet for programmeringsforståelse. I tillegg skal utstyret gjøres tilgjengelig for barn og unge på fritiden via Lær Kidsa Koding sine 160 kodeklubber spredt landet rundt. 

Om vitensentrene

Vitensenterforeningen er en forening for de regionale vitensentrene i Norge. Foreningen jobber for å fremme kunnskapen om hva vitensentre er og hvorfor vi trenger dem. Foreningen er også et organ for samarbeid mellom de regionale vitensentrene og arrangerer både administrative møter og faglige seminarer.

Vitensentrene i Norge: